ПРОФЕСОРКА ТЕТЯНА КАЧАК СТАЛА ЛАУРЕАТОМ ОБЛАСНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ МИРОСЛАВА СТЕЛЬМАХОВИЧА

Команда Центру «PNU EcoSystem» щиро вітає докторку філологічних наук, професорку Тетяну Качак з отриманням високої нагороди Івано-Франківської обласної державної адміністрації – педагогічної премії імені Мирослава Стельмаховича за популяризацію і впровадження українознавства в освітній процес університету.

Тетяна Качак працює у Прикарпатському університеті близько двадцяти років, викладає філологічні дисципліни для студентів спеціальностей «Початкова освіта» та «Спеціальна освіта», у змісті яких активно використовує етнопедагогічні ідеї академіка Мирослава Стельмаховича. Окрім того, дослідниця систематично організовує масові заходи для школярів  і студентів, курси підвищення кваліфікації для педагогічних працівників, тренінги, семінари, на яких звертається до ідей  родинного виховання, етнопедагогіки, народного дитинознавства, відродження української національної школи. Так, авторський проєкт – гра студентських та учнівських команд – «Літературна кавалєрка», який спрямований на розвиток дитячого та юнацького читання, популяризацію сучасної української книжки для юних читачів, уже традиційно проводиться в університеті близько десяти років і вже набув всеукраїнських масштабів.

Бажаємо нашій колезі творчих успіхів у царині відродження етнопедагогіки та українського родинознавства, натхнення до нових проєктів і цікавих публікацій!

 

Довідково:

Премія Мирослава Стельмаховича на Прикарпатті призначається щорічно, починаючи з 2002 року, і є найвищою в області відзнакою за вагомий внесок у педагогічну науку, розвиток загальної і професійної освіти, впровадження нових передових технологій у навчання та виховання учнів і студентів, досягнення високих результатів у педагогічній праці.