ДИРЕКТОРКА ЦЕНТРУ ОЛЕНА БУДНИК ВЗЯЛА УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ СИМПОЗІУМІ В КАТОВІЦЕ

17 березня директорка Центру “PNU EcoSystem” Олена Будник взяла участь у міжнародному симпозіумі, присвяченому презентації колективної монографії “Між духовністю і душевністю – на глибокому і повному диханні. Книга пам’яті, присвячена преподобному доктору Тадеушу Чаканському” (за ред. Маріоли Т. Козубек, Марека Рембєжа і Рауля Сільви), який відбувся в Сілезькому університеті в Катовіце (Польща) у змішаному форматі. До заходу долучилися учасники зi Словаччини, Уругваю, Італії, Іспанії, Португалії, Мексики, Бразилії та інших країн.

У своєму виступі проф. Олена Будник подякувала за честь бути серед співавторів цієї книги та окреслила деякі аспекти, висвітлені у статті «Освіта: як виглядає духовне обличчя вчителя в сучасному світі?». Вона наголосила на необхідності наукової рефлексії над проблемою духовного розвитку особистості, посилення уваги світової спільноти до явищ (без)духовності (зокрема, під час збройних конфліктів і воєн) та представила авторську концепцію духовного образу педагога.

Серед співавторів цієї книги є також співробітниця Центру доцентка Катерина Фомін. У її статті «Педагогічний діалог як основа духовного та інтелектуального зростання студентів» описано стилі педагогічного діалогу, особливості діалогічного навчання студентів з особливо вразливих соціальних груп, зокрема української молоді, яка зазнала воєнної травми; а також обґрунтувано необхідність створення розвивального освітнього середовища для ефективної педагогічної взаємодії.