В гостях у Центрі «PNU EcoSystem» знову ДІТИ

У перший день весни в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося заняття з робототехніки і програмування для дітей. Нашими гостями були учні 4 класу Початкової школи № 26 Івано-Франківської міської ради, які з великим захопленням навчалися створювати роботів та програмувати їх з допомогою конструкторів LEGO WeDo 2.0. Заняття проводив кандидат технічних наук, інженер-програміст Центру і старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Михайло Котик.

Співпраця з вчителькою Початкової школи № 26 Івано-Франківської міської ради, лауреаткою престижної Премії Global Teacher Prize Ukraine Алісою Павлюк триває уже кілька років поспіль, тому, як зауважує «без вагань зголосилася знову відвідати інноваційний освітній простір університету з учнями 4 класу», адже, співпрацюючи з командою Центру «PNU EcoSystem» ще у рамках проєкту програми ЄС Erasmus+ KA2 «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP), успішно застосовує у своїй практиці кращий європейський досвід, цифрові ресурси та інструменти, зокрема платформу Go-Lab для вивчення Steam-предметів.

Директорка Центру проф. Олена Будник вважає, що заняття з LEGO дозволяють реалізувати інженерні творчі ідеї, розкрити потенціал кожного учня, тому співпраця зі школами є важливою не лише в контексті профорієнтаційної роботи, а й проведення наукових досліджень з STEM-освіти.