КОМАНДА ЦЕНТРУ ОРГАНІЗУВАЛА НАУКОВО-ТВОРЧУ ЗУСТРІЧ З АКАДЕМІКОМ ГРИГОРІЄМ ВАСЯНОВИЧЕМ

5 жовтня на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» відбулась науково-творча зустріч з Почесним академіком НАПН України, кандидатом філософських наук, доктором педагогічних наук, професором кафедри гуманітарних дисциплін і соціальної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, поетом, морським офіцером, унікальною особистістю Григорієм Васяновичем. Модератором заходу виступила докторка педагогічних наук, професорка кафедри Олена Будник.

До участі у форматі онлайн долучилися понад 70 учасників – студенти і викладачі педагогічного факультету (професорки: Наталія Благун, Інна Червінська, Марія Клепар, Оксана Цюняк; доцентки: Лариса Сливка, Катерина Фомін, Тетяна Близнюк, Олег Довгий), аспіранти Прикарпатського університету, колеги з Хмельницького, Києва, Тернополя.

У ході зустрічі було представлено основні наукові і поетичні надбання вченого, зокрема: 8-не видання наукових творів, праці з педагогічної персоналістики, а також вірші, байки, поеми з актуальних тем нашого життя. Григорій Васянович представив одну із останніх книг «Інклюзія персоналістична», що містить 8 розділів, кожен з яких знайомить із представниками різних епох, видатними людьми (філософами, вченими, художниками, музикантами, педагогами і т.п.) з особливими потребами, котрі, не зважаючи на це, стали знаменитими.

«Інклюзія персоналістична» – це перше в Україні (а може й у світі) систематизоване видання такого спрямування у міждисциплінарному контексті, адже здійснено художній підхід до осмислення ролі і місця духовно-душевного, психологічного, фізичного потенціалу людини з особливими потребами у сучасному світі.