І Міжнародна мультидисциплінарна конференція «Дитинство. Література. Культура. Освіта» об’єднала науковців десяти країн світу

6-7 жовтня відбулися сесійні засідання І Міжнародної мультидисциплінарної наукової конференції «Дитинство. Література. Культура. Освіта», яка проходить у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» нашого університету.

Робота тематичних сесій конференції – освітньої та соціокультурної (координатори: проф. Олена Будник та доц. Катерина Фомін), філологічної літературознавчої (координатор проф. Тетяна Качак та доц. Тетяна Близнюк), філологічної мовознавчої (координатор проф. Світлана Богдан), медійної (координатор проф. Василь Теремко), мистецької (координатор доц. Христина Казимирів), а також сесії психології та інклюзивної освіти (координатор проф. Світлана Чупахіна) – відзначилась активними дискусіями у контексті воєнних реалій та актуалізації інтердисциплінарності у спільних дослідженнях. Обговорено перспективи міждисциплінарного діалогу науковців на тему «Дитинство. Література. Культура. Освіта» задля вдосконалення якості освіти дітей і молоді, їх культурного розвитку, використання дитячої літератури як потужного засобу виховання. У глибоких теоретичних доповідях наших зарубіжних партнерів з Польщі, Словаччини, Німеччини, Хорватії, Італії та інших країн прозвучали теплі слова підтримки української освітянської спільноти, цікаві пропозиції для співпраці і майбутніх проєктів.

«Об’єднуємо свої зусилля задля розв’язання актуальних наукових питань, формулювання ідей, цілісного аналізу проблем, результатів і презентації нових методологічних перспектив у студіях дитинства, освіти й літератури для дітей та юнацтва. Ми вдячні усім учасникам за фахові, цікаві й глибокі дослідження, актуальні наукові студії та дискурси, плідні обговорення та дискусії», – підсумували організатори конференції.

За результатами міжнародної конференції підготовлено програму і книгу абстрактів (https://ciot.pnu.edu.ua/konferentsii/), триває підготовка до друку Першого випуску наукового журналу «Children’s literature: interdisciplinary discourse» («Дитяча література: інтердисциплінарний дискурс»)». За активну участь у конференції учасники отримають відповідні сертифікати.