ЗВЕРНЕННЯ СТУДЕНТІВ ДО МІЖНАРОДНОЇ СПІЛЬНОТИ

У цей важливий для України час студенти Прикарпатського національного університету, слухачі курсів англійської мови звертаються до світової спільноти із словами вдячності за підтримку українців у їх боротьбі з російським агресором.

Вони висловлюють щиру подяку Польщі, США, Великобританії, Канаді, Німеччині, Франції, Литві, Латвії, Естонії, Нідерландам, Швеції, Бельгії, Португалії, Греції, Румунії, Іспанії, Чехії,  Ізраїлю та багатьом іншим країнам за підтримку України.

Особлива подяка Президенту України за його мужність, патріотизм, мудрі рішення; він надихає українців боротися за свою Батьківщину, а світових лідерів робити більше для України в цей час! У зверненні студенти висловлюють гордість за наших мужніх захисників, кажучи, що ЗСУ є найкращою армією у світі. Також йдеться про те, що боротьба триває надалі, гине мирне населення, серед них діти. Студенти благають світ залишатися з Україною й допомогти зупинити війну, цинічну й підлу агресію Росії!

Викладачка університету, доцентка Тетяна Близнюк додає, що світ з Україною!  «Зворушена тим, як надходять листи із закордону від науковців та освітян, з якими працювали над спільними проєктами. Вони одностайно засуджують агресію Росії, виходять на протести, збирають кошти для підтримки українців». У час запеклої боротьби українців з російськими окупантами, відстоювання свободи, демократії та  європейських цінностей так важливо, що з нами пліч-о-пліч наші друзі, колеги, партнери й громадяни інших країн. Українці впевнені, що наша відповідь разом із міжнародною спільнотою на цей злочин Росії, який є найбільшою гуманітарною катастрофою після Другої світової війни, має бути рішучою, жорсткою та невідкладною.