У ЦЕНТРІ «PNU ECOSYSTEM» ВІДБУЛИСЯ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ

13-15 грудня на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проходили курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників на тему «Педагогічні стратегії сучасного викладача ЗВО» у форматі онлайн. У заході взяло участь 33 представників різних закладів вищої освіти західного реґіону України.

Відповідно до Освітньої програми на тренінгах і воркшопах було обговорено сучасні проблеми реформування вищої освіти, вимоги до змістового наповнення освітніх програм та вимірювання результатів навчання студентів, можливості та практичні кейси використання штучного інтелекту у діяльності викладача, перспективи та ризики ChatGPT у сфері освіти і науки (проф. Олена Будник, доц. Вікторія Гнєзділова, ст. викладач Михайло Котик), упровадження психолого-педагогічного інструментарію для розвитку комунікативної діяльності, використання вербальних і невербальних стратегій у педагогічній взаємодії (проф. Тетяна Качак); застосування медіаосвітніх технологій для формування інноваційного медіапростору у закладі освіти (проф. Інна Червінська), інноваційні підходи та цифрові інструменти для оцінювання результатів навчання студентів (доц. Тетяна Близнюк), педагогічні стратегії цифрової освіти – іммерсивне навчання, Agile-технології, мікронавчання (доц. Катерина Фомін) та інші.

Програмою курсів передбачено удосконалення інноваційної, цифрової, комунікативної та медійної компетентностей викладачів. Всі учасники отримають Свідоцтва про підвищення кваліфікації обсягом 30 акад. год.