ФАХІВЦІ ЦЕНТРУ “PNU Ecosystem” ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ВЕБІНАРІ – Lectio Magistralis Internationalis

27 червня професорка Олена Будник та доцентка Катерина Фомін взяли участь у міжнародному вебінарі Lectio Magistralis Internationalis, організатором якого є Сілезький університет в Катовіце (Республіка Польща). У форматі онлайн до заходу було залучено близько 100 учасників з різних країн (Італія, Аргентина, Кенія, США, Бразилія, Словаччина, Україна, Іспанія та ін.) із забезпеченням синхронного перекладу на польську мову з італійської та англійської.

Основну бінарну доповідь на тему «Двоє одним голосом: у руслі педагогіки міжрелігійного діалогу» виголосили Сільвіна Чемен з Латиноамериканської рабинської семінарії в Буеносі (Аргентина) та Доктор Франциско Канзані з Уругваю, який представив Центр вивчення руху Фоколарі в Римі (Італія).

В обговореннях йшлося про важливі теоретичні аспекти педагогіки релігії, міжрелігійного діалогу, людей релігії, толерантності тощо. Зокрема, Олена Будник і Катерина Фомін торкнулися питань про вплив релігії на вирішення збройних конфліктів у світі, ставленні до релігії української молоді та значенні педагогіки міжрелігійного діалогу в умовах російської агресії. Усі учасники, котрі брали активну участь у вебінарі, отримали відповідні сертифікати.