НА БАЗІ ЦЕНТРУ «PNU ECOSYSTEM»СТАРТУВАЛИ ПЕРШІ В ЦЬОМУ РОЦІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

26-29 січня 2022 року командою Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проведено чергові курси підвищення кваліфікації для педагогічних (науково-педагогічних) працівників Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківського національного медичного університету. Цьогоріч уперше до курсів долучилися викладачі Педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного імені Юрія Федьковича. Всього навчальними тренінгами на тему «Педагогіка партнерства: техніки зворотного зв’язку педагога у форматі дистанційного/очного навчання» було охоплено 113 осіб.
Протягом 4-х днів викладачі у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx обговорювали питання про інноваційні тренди в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, цифровізації освіти та педагогіки партнерства, розвиток soft skills у професійній діяльності педагога, а також проблеми інтеграції в освітньому процесі закладу фахової передвищої та вищої освіти, техніки зворотного зв’язку в умовах дистанційного/змішаного навчання здобувачів освіти та використання ІКТ в освітньому середовищі партнерства.
Як зауважила директорка Центру «PNU EcoSystem» Олена Будник, надзвичайно важливо сьогодні розширювати межі співпраці, щоб залучити до підвищення кваліфікації освітян із закладів освіти різних типів та із різних регіонів країни. Адже така колаборація уможливить обмін досвідом викладання, кращими інноваційними практиками у сфері педагогіки партнерства та використання цифрових технологій в освіті, а також налагодження особистих професійних контактів між учасниками курсів.
Наталія Палій, директорка Педагогічного фахового коледжу Чернівецького національного імені Юрія Федьковича, відзначила креативний і відповідальний підхід команди Центру до організації та проведення курсів: «Ми приємно вражені. Це було перше знайомство з Прикарпатським університетом, але я дуже сподіваюся, що воно продовжиться. Ми із задоволенням будемо приєднуватися до усіх Ваших курсів і програм…». Директор фахового коледжу університету професор Юрій Москаленко побажав успіхів команді Центру і наголосив на подальшій співпраці в цьому напрямі.
За результатами навчань усі учасники успішно здали підсумковий тест і отримали Свідоцтва про підвищення професійно-педагогічної кваліфікації (30 акад. год).