ЗУСТРІЧ-ОБГОВОРЕННЯ ПЕРСПЕКТИВ СПІВПРАЦІ ЗІ ШКОЛАМИ МІСТА

Сьогодні відбулась зустріч ректора нашого університету професора Ігоря Цепенди та команди Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» з керівництвом Ліцею № 21 імені Євгена Коновальця Івано-Франківської міської ради.
Під час круглого столу ректор Ігор Цепенда ознайомив гостей із найбільшими проєктами університету, дотичними до освіти; основними напрямами можливої співпраці викладачів вишу з учнями та вчителями щодо впровадження інновацій у НУШ, профорієнтаційної діяльності, підвищення кваліфікації педагогічних працівників і т.п. Учасники переглянули розроблену викладачами університету комп’ютерну гру-вікторину «Шлях Василя Стефаника» та документальний фільм про астрономічно-метеорологічну обсерваторію на горі Піп Іван у Карпатах.
На зустрічі обговорено орієнтовні спільні заходи, які будуть проведені командою Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» уже в цьому році. Як зауважила директорка ліцею Олександра Лесюк, на даний час Прикарпатський національний університет істотно посилив матеріально-технічну базу, що дає можливість упровадження освітніх інновацій, істотне оновлення змістово-методичного інструментарію у підготовці вчителя для НУШ. Керівництво Ліцею запропонувало низку ідей для педагогічного партнерства у перспективі, передусім у руслі STEM-освіти, фінансової грамотності, впровадження цифрових інструментів і ресурсів та ін.