СПІВПРАЦЯ З ІНСТИТУТОМ ПЕДАГОГІКИ ЯГЕЛЛОНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

5-6 травня директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти Олена Будник зустрілась з викладачами кафедри шкільної педагогіки та академічної дидактики (завідувачдоктор габілітований, проф. Анна Сайдак-Бурска) Інституту Педагогіки Ягеллонського університету, які з початку російського військового вторгнення на територію України активно підтримують українців і займаються волонтерством.

На неформальних зустрічах з польськими колегами Олена Будник розповіла про реальні виклики, які стоять сьогодні перед викладачами і студентами педагогічного факультету в умовах війни. Обговорено питання проведення спільних наукових досліджень, наукових вебінарів, стажувань, публікацій тощо на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem»відповідно до угоди про співпрацю. Адже завдяки угоді про наукову та культурну співпрацю з Ягеллонським університетом в Кракові (Республіка Польща), підписаній ректором проф. Ігорем Цепендою, викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника мають чудову можливість налагодження міжнародних наукових контактів, професійного розвитку, наукової мобільності.

Польські колеги висловили співчуття та підтримку з приводу військової ситуації, в якій опинилися українські освітяни. Сподіваємося, що добрі традиції педагогічної співпраці будуть продовжуватися і матимуть плідну перспективу.