КОМАНДА ЦЕНТРУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У СЕРПНЕВИХ НАРАДАХ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ КАЛУСЬКОЇ ОТГ

30 серпня команда Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» на запрошення керівників опорних закладів (Калуських ліцеїв № 2 та № 10 Калуської міської ради Івано-Франківської області) взяли участь у серпневих методичних конференціях для педагогів, де були присутні представники більше 20 закладів освіти Калуської ОТГ.

Директорка Центру, професорка Олена Будник ознайомила учасників із можливостями Центру «PNU-EcoSystem» щодо професійного розвитку, механізму підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі університету. Зокрема, було представлено освітні програми для вчителів і керівників закладів освіти, які розроблені та апробовані в рамках проєкту програми ЄС ERASMUS+ «MoPED – Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP), подано інформацію про основні змістові напрями тренінгів, як: розвиток цифрових компетентностей педагогів та учнів, використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, формування професійних компетентностей галузевого спрямування, створення інклюзивного освітнього середовища, розвиток управлінської компетентності (для керівників закладів освіти, науково-методичних установ та їхніх заступників) та ін.

Команда Центру виступила одночасно на трьох локаціях – учителів початкової школи, суспільно-гуманітарних предметів і заступників керівників закладів освіти.

Професорка Тетяна Качак і доцентка Тетяна Близнюк розповіли учасникам конференції про найбільш поширені цифрові ресурси та інструменти для дистанційного і змішаного навчання здобувачів загальної середньої освіти, зокрема про сервіси для візуалізації навчального матеріалу, створення інтерактивних завдань, використання мобільних пристроїв в організації індивідуальної роботи з учнями, отримання миттєвого зворотнього зв’язку, підвищення іміджу закладу освіти тощо.

Як зауважила заступниця директора Калуського ліцею №2 Наталія Хамуляк, запропоновані цифрові ресурси є незамінним педагогічним засобом для навчання не лише предметів STEM, а й дисциплін суспільно-гуманітарного циклу.

Директорка Калуського ліцею №10 Тетяна Федорів внесла деякі пропозиції щодо підвищення кваліфікації вчителів на базі опорного закладу. «Суспільні виклики зумовлюють об’єктивну потребу в посиленні якості організації освітнього процесу, тому кожен керівник зацікавлений у підвищенні професійної майстерності вчителів, розвитку їх інноваційного потенціалу й креативності в руслі цифровізації», зазначила Наталія Овсеєнко, директорка Калуського ліцею №2.

Менеджери освіти та вчителі виявили зацікавлення щодо можливостей використання новітнього технічного обладнання у професійно-педагогічній діяльності, а також бажання співпрацювати у сфері підвищення кваліфікації вчителів у перспективі.

У рамках цих конференцій викладачами також проведено профорієнтаційну роботу на предмет вибору університету як бази для здобуття якісної вищої освіти та впровадження цифрових педагогічних інновацій.