У ЦЕНТРІ «PNU ECOSYSTEM» ЗАВЕРШИЛИСЯ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ

28 квітня у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem»  завершилася друга сесія курсів підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти м. Івано-Франківська і міст Сейну та Сігету-Мармацієй (Румунія) на тему «Інноваційні технології навчання в освітній діяльності педагога». Усього в тренінгах взяло участь 50 учасників: групи українських викладачів працювали офлайн із дотриманням усіх карантинних вимог, а команда Румунії долучилася до участі в тренінгах у режимі відеоконференції з допомогою Cisco WebEx.

Як зауважила у вітальному слові проректорка з науково-педагогічної роботи Галина Михайлишин, започатковані курси на базі Центру стали доброї традицією з обміну кращими європйеськими освітніми практиками у STEM-освіті. Спікерка доцентка Тетяна Близнюк представила присутнім сервіси для формувального оцінювання результатів навчання здобувачів освіти та продемонструвала практичні аспекти їх впровадження в освітній процес закладу професійно-технічної освіти. Доцент Михайло Котик зацікавив практичних працівників питаннями щодо організації роботи з багатофункціональними 3D-пристроями, значну вагу приділив тривимірному друку, кольоровому скануванню об’єктів і лазерному випалюванню на базі багатофункціонального 3D-пристрою XYZPrinting.

Синхронний переклад курсів на румунську мову забезпечено завдяки доценту Олександру Новосьолову.

Як зауважила професорка Олена Будник, курси для педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти проводяться у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» вперше, тому надзвичайно цінним є позитивний фідбек і зацікавлення українських і румунських учасників щодо продовження співпраці.

Усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікаціїї загальним обсягом 30 академічних годин.

Зауважимо, що курси для педагогічних працівників були організовані за ініціативи Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради на виконання міжнародного проєкту “STEM-освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” 2SOFT/1.1/23, що співфінансується у рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020.