КУРСИ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ЄВІ ОРГАНІЗОВАНІ У ЦЕНТРІ “PNU ECOSYSTEM”

Уже третій тиждень поспіль на базі Центру інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” працюють інтенсивні курси англійської мови для підготовки студентів до вступу до магістратури, зокрема складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Ініціаторами організації таких курсів виступили викладачі університету: кандидатки педагогічних наук, доцентки Тетяна Близнюк і Катерина Фомін.

Як зауважує організатор курсів доцент Тетяна Близнюк, навчання спрямоване на розвиток у студентів англомовної компетентності засобами виконання завдань, наближених до тих, які передбачені програмою ЄВІ. Результати попереднього проведеного опитування студентів 4 курсу університету засвідчили, що така підготовка є необхідною і користується попитом. Зважаючи на той факт, що переважаюча більшість студентів іноземну мову вивчають лише упродовж 2 років бакалаврату (1-2 курс), важливо актуалізувати та розширити їхні знання і практичні навички. Це зумовило розробку навчальної програми із завданнями відповідного змісту та складання щотижневого гнучкого графіку роботи (лютий – червень).

На даний момент створено 6 груп, до яких (за результатами електронної реєстрації) увійшли випускники бакалаврату педагогічного та природничого факультетів. Заняття проходять у змішаному форматі і зорієнтовані на різний рівень володіння англійською мовою. Для підвищення ефективності навчання викладачі застосовують новітні методики, цифрові інструменти та здійснюють індивідуальний підхід до кожного студента.

За результатами підсумкових тестів учасники курсів отримають сертифікати про підвищення рівня англомовної компетентності (45 акад. год). За умови позитивних фідбеків, перспективним є проведення курсів на базі “PNU EcoSystem” на постійній основі.