У ЦЕНТРІ ВІДБУЛИСЯ ЧЕРГОВІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ

Упродовж кількох днів на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проходили курси підвищення кваліфікації для педагогічних (науково-педагогічних) працівників Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного медичного університету та Буковинського державного медичного університету. Всього навчальними тренінгами охоплено 85 осіб. Курси відбулися у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx.

Спікерами виступили: директорка Центру, докторка педагогічних наук, професорка Олена Будник, докторка філологічних наук, доцентка Тетяна Качак, кандидатки наук, доцентки Інна Червінська, Тетяна Близнюк та Лілія Мідак. Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, використання Smart-технологій в освітньому процесі, цифрових інструментів для створення простої та складної інфографіки, 3D-візуалізації навчального матеріалу з використанням технології доповненої реальності, застосування технологій змішаної реальності та лепбукінгу для дослідницького навчання, здійснення формувального та підсумкового оцінювання результатів навчання, розвитку критичного мислення для протидії маніпуляціям і фейків у медійному просторі та ін. Значна увага була приділена вивченню педагогічних можливостей безкоштовного онлайн-сервіса Kahoot для проведення інтерактивного опитування, створення тестувань, інтерактивних вікторин тощо.

Як зауважила професорка кафедри фармакології та внутрішньої медицини № 3 ІФНМУ Марія Оринчак, тренінгові заняття виявилися достатньо інноваційними та практико зорієнтованими, водночас вказала на затребуваності запропонованих цифрових інструментів для працівників медичної сфери щодо ефективної організації навчання студентів і підвищення професійно-педагогічної майстерності. Директор фахового коледжу університету професор Юрій Москаленко побажав успіхів команді Центру і наголосив на подальшій співпраці в цьому напрямі.

За результатами курсів усі учасники успішно здали підсумковий тест і отримали сертифікати про підвищення педагогічної кваліфікації (30 акад. год).