ФАХІВЦІ ЦЕНТРУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВОКРШОПІ «ЗАЛУЧЕННЯ БІЗНЕС-СЕКТОРУ ДО ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ»

2-3 вересня відбувся воркшоп «Залучення бізнес-сектору до професійно-технічної освіти» у рамках проєкту “STEM освіта у професійних училищах та спеціалізованих школах” (2 SOFT/1.1/23, що співфінансується у рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020).

Одним із спікерів цього заходу виступила професор Олена Будник, яка ознайомила присутніх із можливостями Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem» щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти. У доповіді «Цифрові технології в STEM освіті» було окреслено актуальні проблеми цифровізації освітнього процесу у руслі її модернізації, інноваційні методи щодо використання цифрових технологій у підготовці кваліфікованих робітників, зокрема віртуальні/віддалені лабораторії платформи Go-Lab.

Доцент Тетяна Близнюк представила навчальну платформу Kahoot, з допомогою якої можна проводити інтерактивні заняття та перевірку навчальних досягнень методом онлайн-тестування. Викладачі професійно-технічної освіти та представники бізнесу спільно працювали над розробленням інноваційних проєктів у сфері STEM та представляли їх своїм румунським колегам, які долучилися до участі у режимі онлайн.

За результатами фідбеків, 35 учасників вказали на потребі використання у професійній підготовці фахівців навчальних експериментів онлайн, електронних освітніх ресурсів для забезпечення зворотнього зв’язку з аудиторією в умовах дистанційного чи змішаного навчання.