ЧЕРГОВА СЕРІЯ СЕРПНЕВИХ ВЕБІНАРІВ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ВІДБУЛАСЬ НА БАЗІ ЦЕНТРУ ІННОВАЦІЙНИХ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ “PNU ECOSYSTEM”

25 серпня у Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася чергова серія серпневих вебінарів для педагогічних (науково-педагогічних) працівників з використання новітніх методик та інструментів навчання. До участі зголосилися учасники з різних реґіонів України – Херсона, Києва, Харкова, Львова, Луцька, Донецька, Чернівців, Черкас, Вінниці та ін.

Заходи проведено у рамках проєкту програми ЄС Еразмус + “Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED” (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Так, у ході вебінару “Сучасна українська література для дітей та юнацтва: нові методики розвитку читацької культури учнів” (тренер: доктор філологічних наук, професор Тетяна Качак) здійснено цікавий огляд художніх текстів різної тематики, наголошено на особливостях та критеріях вибору книги для юних читачів, презентувано актуальні методики розвитку дитячого читання та авторські методики промоції в закладах освіти. Кандидат педагогічних наук, доцент Інна Червінська ознайомила студентів, учителів освітніх закладів педагогів і викладачів ЗВО з використанням інноваційних медіаресурсів у професійній освітній діяльності. Проблематика вебінару “Використання інноваційних медіаресурсів в освітній діяльності педагога” спрямована на те, щоб допомогти зорієнтуватися в медійно-цифровому світі, підтримати на шляху опанування інноваційними медіатехнологіями, навчити застосовувати їх в освітньому процесі, розвивати цифрову грамотність, безпеку поведінки у мережевому середовищі. Вебінар “Useful Apps and Tips for Teaching Students and Kids (Must-Haves)” (тренер: асистент Катерина Фомін) передбачав ознайомлення педагогів і студентів із особливостями створення інтерактивної віртуальної зустрічі вчителів та учнів, використовуючи GIF, міні-відео та аудіо-матеріали для активізації сприйняття та налагодження цифрової комунікації. Учасники збагатили свої знання про можливості креативного представлення педагогічного досвіду вчителя із застосуванням цифрових, інформаційних і медійних ресурсів. На вебінарі “Робота з 3D принтером. Створення дизайну майбутнього виробу” (тренер: кандидат технічних наук Михайло Котик) учасники збагатили свої знання і навички з можливостями 3D технологій на базі багатофункціонального 3D пристрою XYZPrinting 3in1 PRO, матеріалами для безпечного тривимірного друку, основними принципами тривимірного моделювання об’єктів; мали змогу побачити онлайн процес виготовлення конкретного виробу.

Позитивні відгуки учасників, активні коментарі у чатах засвідчили актуальність окреслених проблем і зацікавлення фахівців подібними заходами.

Анонсуємо проведення поглиблених курсів з підвищення кваліфікації педагогічних працівників на ці та інші теми з використанням цифрових технологій у навчанні онлайн та офлайн уже восени!

Запрошуємо до цікавої співпраці!