ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ (SAFER INTERNET DAY) В УНІВЕРСИТЕТІ

Традиційно у другий вівторок лютого світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для промоції проблем  безпечного та позитивного використання цифрових технологій дітьми та молоддю. Цьогорічний День безпечного Інтернету проходив під гаслом  «Разом для найкращого Інтернету». Викладачі та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника долучилися до цієї міжнародної акції. Модераторами заходу, який проходив у Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU Ecosystem”, стали доцентки кафедри математики та інформатики і методики навчання Ольга Дудка та Олеся Власій.

Учасники дійства долучилися до Цифрової години (Digital Homeroom), організованої Міністерством освіти та науки України за підтримки компанії Google Україна, під час якої модераторки заходу розповіли учасникам про необхідність вдосконалення цифрової компетентності усіх учасників освітнього процесу, акцентувавши увагу присутніх на важливості формування практичних навичок протидії кіберзагрозам для освітніх закладів. Тренінги такого рівня, на думку учасників, сприяють підвищенню інформаційної грамотності викладачів та привертають увагу до дотримання правил безпечного користування Інтернетом.

Доцентка Інна Червінська розповіла учасникам навчальні простори Центру, дидактичний потенціал медіаосвіти та медіаграмотності в контексті вивчення курсу «Медіадидактика» студентами педагогічних спеціальностей. По завершенні тренінгової програми всі присутні отримали сертифікати онлайн.