У ЦЕНТРІ ВІДБУЛАСЬ ІНТЕРАКТИВНА ЗУСТРІЧ ЗІ СТУДЕНТАМИ-ФІЛОЛОГАМИ І ВИКЛАДАЧАМИ КАФЕДРИ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

4 лютого у Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU Ecosystem” відбулась інтерактивна зустріч-презентація можливостей використання навчальних просторів та цільового призначення відповідно до концепції Нової української школи. У заході взяли участь студенти української філології 4 курсу, які готуються стати майбутніми учителями, та викладачі кафедри української літератури факультету філології.

Команда Центру ознайомила присутніх з метою та завданнями створення в університеті освітньої екосистеми MoPED задля модернізації змісту вищої освіти у контексті вдосконалення професійної підготовки вчителів з використанням інноваційних цифрових інструментів та продемонструвала на практиці деякі освітні ресурси (директорка Центру ІОТ, доктор педагогічних наук, професорка Олена Будник). Значне зацікавлення в учасників викликали творчі завдання з використання Smart дошки, зокрема можливості щодо створення інтерактивного освітнього контенту для уроків української літератури в школі (кандидат технічних наук, інженер-програміст Центру ІОТ Михайло Котик).

Як зауважив доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури Степан Хороб, використання педагогічних інновацій є необхідним для підвищення професійної компетентності педагогів, тому надзвичайно важливо використовувати  просторовий дизайн Центру для роботи зі студентами-філологами. Професори цієї є кафедри: Наталія Мафтин та Ольга Слоньовська наголосили на потребі використання цифрових ресурсів, зокрема  навчальних відеофрагментів, у викладанні української літератури.