ПІДПИСАНО УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ З ПЕДАГОГАМИ КАЛУСЬКОЇ ОТГ

4 жовтня у нашому університеті з ініціативи Центру «PNU Ecosystem» було підписано угоди про співпрацю з очільницею управління освіти Калуської міської ради та керівниками чотирьох найбільших ліцеїв Калуської ОТГ (ліцеїв №№ 3, 2, 10, ліцею імені Дмитра Бахматюка). Під час зустрічі з нагоди підписання документу про співпрацю йшлося про необхідність використання сучасних цифрових та IT-технологій в освітньому процесі закладів різних типів.
Кілька років тому Прикарпатський університет виграв великий проєкт, який стосується інновацій у вищій школі, педагогічній освіті. За цей час, – наголосив ректор університету, – була зроблена дуже добра лабораторія, яка дозволяє зрозуміти, в якому напрямку потрібно йти в рамках програми політики НУШ, крім того, ПНУ має добрих тренерів.
«Ми усвідомлюємо свою відповідальність, оскільки ми пам’ятаємо нашу історію як педінституту, не цураємося того, що зроблено було за ті десятки років, хоча сьогодні ПНУ є класичним університетом. Ми маємо потужну методичну базу. Наш Центр інноваційних освітніх технологій в рамках проекту MoPED відпрацював достатньо цікаві методики, опрацював цікаві курси для наших студентів, фактично зробивши для них добрий полігон. Студенти приходять у школу і вже розуміють, як працювати. У нас є також дуже цікаві смарт-підручники з хімії, яким аналогів в Україні немає», – зазначив Ігор Цепенда.
У ході зустрічі також було обговорено деякі питання щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі Центру «PNU Ecosystem».